Code: BRC0092C
Description: Banana, ´pacova´, raw, BrazilMusa acuminata Colla x Musa balbisiana Colla, Grupo AAB << Banana, pacova, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 485 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 114 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 69,3 | - | 60,8 | 77,7 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 28,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 25,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,69 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,11 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,80 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,84 | - | 0,67 | 1,01 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 3,69 | - | 1,88 | 5,49 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,41 | - | 0,38 | 0,45 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 0,88 | - | 0,83 | 0,94 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 40,7 | - | 30,4 | 50,9 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 19,8 | - | 19,8 | 19,8 | 1 | 1279,1681 | Analítico |
Potassium | mg | 352 | - | 267 | 436 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,19 | - | 0,14 | 0,24 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,09 | - | 0,06 | 0,11 | 2 | 1279,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,13 | - | - | - | - | 1745 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,23 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 24,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,69 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1279 - Yuyama LKO, Macedo SHM, Yonekura L, et al. Perfil nutricional das diversas formas de consumo de banana (Musa parasidiaca, variedade pacovã) da Amazônia brasileira. Acta Amaz. 2000; 30(4): 677-80.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
