Code: BRC0092C
Description: Banana, ´pacova´, raw, BrazilMusa acuminata Colla x Musa balbisiana Colla, Grupo AAB << Banana, pacova, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ485-----Calculado
Energykcal114-----Calculado
Moistureg69,3-60,877,721279,1681Analítico
Total carbohydratesg28,1-----Calculado
Available carbohydratesg25,3-----Calculado
Proteinsg1,69---11681Calculado
Lipidsg0,11---11681Analítico
Fiberg2,80---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,84-0,671,0121279,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,69-1,885,4921279,1681Analítico
Ironmg0,41-0,380,4521279,1681Analítico
Sodiummg0,88-0,830,9421279,1681Analítico
Magnesiummg40,7-30,450,921279,1681Analítico
Phosphormg19,8-19,819,811279,1681Analítico
Potassiummg352-26743621279,1681Analítico
Zincmg0,19-0,140,2421279,1681Analítico
Coppermg0,09-0,060,1121279,1681Analítico
Seleniummcg0,13----1745Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,03----1742Atribuído
Thiaminemg0,07---11681Analítico
Riboflavinmg0,04---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,23---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg24,4----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,69---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1279 - Yuyama LKO, Macedo SHM, Yonekura L, et al. Perfil nutricional das diversas formas de consumo de banana (Musa parasidiaca, variedade pacovã) da Amazônia brasileira. Acta Amaz. 2000; 30(4): 677-80.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).