Code: BRC0093C
Description: Banana, ´Figo´, raw, BrazilMusa acuminata Colla x Musa balbisiana Colla, Grupo ABB << Banana, Figo, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ469-----Calculado
Energykcal110-----Calculado
Moistureg70,1---11681Analítico
Total carbohydratesg27,8-----Calculado
Available carbohydratesg25,0-----Calculado
Proteinsg1,10---11681Calculado
Lipidsg0,10---11681Analítico
Fiberg2,80---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,80---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,05----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsgtr----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg6,00---11681Analítico
Ironmg0,20---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg30,0---11681Analítico
Phosphormg16,0---11681Analítico
Potassiummg387---11681Analítico
Zincmg0,10---11681Analítico
Coppermg0,06---11681Analítico
Seleniummcg0,11----1742Atribuído
Vitamin Amcg19,4----1607Atribuído
Vitamin Amcg9,69----1607Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,04----1742Atribuído
Thiaminemg0,09---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg23,8---11681Analítico
Folatemcg23,9----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,13---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).