Code: BRC0098B
Description: Tomato, concentrated puree, industrialized, Brazil << Tomate, extrato, industrializado, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 261 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 61 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 80,5 | - | 79,7 | 81,4 | 2 | 329,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 13,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 10,7 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 2,72 | - | 2,44 | 3,00 | 2 | 329,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 0,30 | - | 0,19 | 0,40 | 2 | 329,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 2,80 | - | 2,80 | 2,80 | 2 | 329,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,95 | - | 2,75 | 3,15 | 2 | 329,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 27,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 2,00 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 476 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 28,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 45,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 650 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,35 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 3,89 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 141 | - | - | - | - | 99,1612,1617 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 70,7 | - | - | - | - | 99,1612,1617 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 2,70 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 2,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,11 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 17,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 8,82 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 2,72 | - | 2,44 | 3,00 | 2 | 329,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
99 - Rodriguez-Amaya DB, Tavares CA. Importance of cis-isomer separation in determining provitamin A in tomato and tomato products. Food Chem. 1992; 45: 297-302.329 - Unilever Best Foods. Dados analíticos internos.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/