Code: BRC0098B
Description: Tomato, concentrated puree, industrialized, Brazil << Tomate, extrato, industrializado, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ261-----Calculado
Energykcal61-----Calculado
Moistureg80,5-79,781,42329,1681Analítico
Total carbohydratesg13,5-----Calculado
Available carbohydratesg10,7-----Calculado
Proteinsg2,72-2,443,002329,1681Analítico
Lipidsg0,30-0,190,402329,1681Analítico
Fiberg2,80-2,802,802329,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,95-2,753,152329,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,06----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg27,8---11681Analítico
Ironmg2,00---11681Analítico
Sodiummg476---11681Analítico
Magnesiummg28,1---11681Analítico
Phosphormg45,1---11681Analítico
Potassiummg650---11681Analítico
Manganesemg0,17---11681Analítico
Zincmg0,35---11681Analítico
Coppermg0,20---11681Analítico
Seleniummcg3,89---11742Atribuído
Vitamin Amcg141----99,1612,1617Calculado
Vitamin Amcg70,7----99,1612,1617Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,70---11742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg2,32---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,11---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg17,2---11681Analítico
Folatemcg8,82-----Calculado
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing2,72-2,443,002329,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

99 - Rodriguez-Amaya DB, Tavares CA. Importance of cis-isomer separation in determining provitamin A in tomato and tomato products. Food Chem. 1992; 45: 297-302.
329 - Unilever Best Foods. Dados analíticos internos.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).