Code: BRC0099B
Description: Tomato, puree, industrialized, Brazil << Tomate, purê, industrializado, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ99-----Calculado
Energykcal23-----Calculado
Moistureg92,92,5890,895,834,1681Analítico
Total carbohydratesg5,23-----Calculado
Available carbohydratesg4,07-----Calculado
Proteinsg1,050,430,561,3634,1681Calculado
Lipidsg0,080,07-0,1334,1681Analítico
Fiberg1,160,171,031,3634,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,790,330,411,0034,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,01----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg13,2---11681Analítico
Ironmg1,25---11681Analítico
Sodiummg103---11681Analítico
Magnesiummg15,4---11681Analítico
Phosphormg30,0---11681Analítico
Potassiummg308---11681Analítico
Manganesemg0,10---11742Atribuído
Zincmg0,33---11681Analítico
Coppermg0,09---11681Analítico
Seleniummcg0,41----1742Atribuído
Vitamin Amcg91,3----99,1612,1617Calculado
Vitamin Amcg45,6----99,1612,1617Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,97----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg1,18---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,07---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg5,38---11681Analítico
Folatemcg6,48-----Calculado
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing1,050,430,561,3634,1681Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
99 - Rodriguez-Amaya DB, Tavares CA. Importance of cis-isomer separation in determining provitamin A in tomato and tomato products. Food Chem. 1992; 45: 297-302.
1612 - Tavares CA. Composição de carotenóides e valor de vitamina A em tomate, milho, pêssego e seus produtos processados. [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1991. 142 p.
1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).