Code: BRC0100B
Description: Tomato, sauce, industrialized, Brazil << Tomate, molho, industrializado, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 149 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 35 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 86,1 | 1,19 | 85,0 | 88,1 | 5 | 1055,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 9,01 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 3,18 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,61 | - | 1,38 | 2,49 | 2 | 1055,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 1,06 | - | 0,64 | 0,90 | 2 | 1055,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 3,64 | - | 3,12 | 10,4 | 2 | 1055,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,23 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 9,42 | 2,26 | 7,48 | 11,7 | 4 | 1055,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 1,43 | 0,19 | 1,20 | 1,66 | 5 | 1055,1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 488 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 10,9 | 4,19 | 7,42 | 16,8 | 4 | 1055,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 31,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 453 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,69 | 0,33 | 0,08 | 1,00 | 6 | 1055,1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,95 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 75,8 | - | - | - | - | 1617 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 37,9 | - | - | - | - | 1617 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 3,70 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 3,16 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 14,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 1,61 | - | 1,38 | 2,49 | 2 | 1055,1681 | Calculado |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1055 - Quintaes KD, Farfan JA, Tomazini FM, Morgano MA. Migração de minerais de panelas brasileiras de aço inoxidável, ferro fundido e pedra-sabão (esteatito) para preparações culinárias. Arch Latinoam Nutr. 2006; 56(3): 275-82.1617 - Kobori CN, Huber LS, Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Teores de carotenóides em produtos de tomate. Rev Inst Adolfo Lutz. 2010; 69(1): 78-83.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/