Code: BRC0101T
Description: Green beans, pod, raw (average of several samples), BrazilPhaseolus vulgaris L. << Vagem, crua (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ111-----Calculado
Energykcal26-----Calculado
Moistureg91,61,3090,192,53220,1681Analítico
Total carbohydratesg5,69-----Calculado
Available carbohydratesg3,04-----Calculado
Proteinsg1,950,301,762,303220,1681Calculado
Lipidsg0,160,010,150,173220,1681Analítico
Fiberg2,650,332,383,023220,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,620,150,530,793220,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,02---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,07---11742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg34,8-28,541,12801,1681Analítico
Ironmg0,46---11681Analítico
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg23,4-17,829,02801,1681Analítico
Phosphormg30,1---11681Analítico
Potassiummg223---11681Analítico
Manganesemg0,54---11681Analítico
Zincmg0,39-0,330,4421681,1747Analítico
Coppermg0,07-0,060,072527,1681Analítico
Seleniummcg0,30---11745Analítico
Vitamin Amcg29,1----220,1601,1607Calculado
Vitamin Amcg14,6----220,1601,1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,31----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,09---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg1,24---11681Analítico
Folatemcg31,8----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,950,301,762,303220,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

220 - Almeida-Muradian LB, Fiorini F. Composição e valor pro-vitamínico A das vagens macarrão e manteiga, comercializadas em São Paulo, Brasil. SEMINA - Rev Cult Cient Univ Est Londrina. 1996; 17(1): 49-52.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).