Code: BRC0102T
Description: Green beans, pod, cooked, drained, without oil, unsalted (average of several samples), BrazilPhaseolus vulgaris L. << Vagem, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 97 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 23 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 92,8 | - | 92,5 | 93,2 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 5,04 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 2,70 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,60 | - | 1,48 | 1,72 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Lipids | g | 0,15 | - | 0,14 | 0,16 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Fiber | g | 2,34 | - | 2,24 | 2,44 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,37 | - | 0,36 | 0,37 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 35,7 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Iron | mg | 0,30 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Sodium | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 9,77 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Phosphor | mg | 23,0 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Potassium | mg | 95,1 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Manganese | mg | 0,41 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Zinc | mg | 0,23 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Copper | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Selenium | mcg | 0,23 | - | - | - | - | 1745 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 20,6 | - | - | - | - | 220,1601 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 10,3 | - | - | - | - | 220,1601 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,25 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 0,69 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
| Folate | mcg | 18,7 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 1,60 | - | 1,48 | 1,72 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.220 - Almeida-Muradian LB, Fiorini F. Composição e valor pro-vitamínico A das vagens macarrão e manteiga, comercializadas em São Paulo, Brasil. SEMINA - Rev Cult Cient Univ Est Londrina. 1996; 17(1): 49-52.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.