Code: BRC0105B
Description: Chicory greens, braised (with oil, onion and garlic), unsaltedCichorium intybus << Almeirão (chicória amarga), refogado (c/ óleo, cebola e alho), s/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 354 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 86 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 83,6 | - | 80,7 | 86,5 | 2 | 362,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 6,15 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,08 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,68 | - | 1,66 | 1,70 | 2 | 362,1681 | Analítico |
Lipids | g | 7,20 | - | 4,85 | 9,56 | 2 | 362,1681 | Analítico |
Fiber | g | 5,07 | - | 3,43 | 6,72 | 2 | 362,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,33 | - | 1,20 | 1,45 | 2 | 362,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 1,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 1,64 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 3,86 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 77,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,89 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 17,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 21,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 37,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 383 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,23 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 4,91 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 1,79 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
362 - Torres EAFS, Garbelotti ML, Neto JMM. The application of hierarchical clusters analysis to the study of the composition of foods. Food Chem. 2006; 99: 622-9.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
