Code: BRC0116A
Description: Pasta, white wheat flour, dry, cooked, drained, without oil, without salt, Brazil (average of different samples) << Macarrão, farinha de trigo refinada, seco, cozido, drenado, s/ óleo, s/ sal, Brasil (média de diferentes amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ428-----Calculado
Energykcal101-----Calculado
Moistureg74,6--77,7251Analítico
Total carbohydratesg21,0-----Calculado
Available carbohydratesg19,9-----Calculado
Proteinsg3,73-3,264,19251Analítico
Lipidsg0,48-0,440,51251Analítico
Fiberg1,11-1,021,20251Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,18-0,160,20251Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,09----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,07----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,17----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg4,70----1742Atribuído
Ironmg0,24-----Calculado
Sodiummg0,67----1742Atribuído
Magnesiummg12,1----1742Atribuído
Phosphormg38,9----1742Atribuído
Potassiummg29,5----1742Atribuído
Manganesemg0,15-----Atribuído
Zincmg0,22----1747Analítico
Coppermg0,05----1742Atribuído
Seleniummcg2,30----1745Analítico
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,04-----Calculado
Thiaminemg0,02----1742Atribuído
Riboflavinmg0,01----1742Atribuído
Niacinmg26,9----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,03----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg66,9-----Calculado
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteing3,70-----Calculado
Animal proteing0,00------

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).