Code: BRC0117A
Description: Pasta, wheat, dry (average of several brands), Brazil << Macarrão, c/ farinha de trigo refinada, seco, cru (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1523-----Calculado
Energykcal359-----Calculado
Moistureg10,4-10,210,621681Analítico
Total carbohydratesg77,3-----Calculado
Available carbohydratesg74,7-----Calculado
Proteinsg10,2-10,0010,321681Calculado
Lipidsg1,64-1,301,9721681Analítico
Fiberg2,61-2,302,9321681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,52-0,510,5221681Analítico
Cholesterolmg8,78-0,0017,621681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,45---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,31---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,63---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,08---11681Analítico
Calciummg18,4-17,319,521681Analítico
Ironmg4,50-----Estimado
Sodiummg11,0-7,1714,721681Analítico
Magnesiummg13,8--27,721681Analítico
Phosphormg109-99,811821681Analítico
Potassiummg140-13414721681Analítico
Manganesemg0,46-0,400,5321681Analítico
Zincmg0,960,280,781,2831681,1747Analítico
Coppermg0,14-0,140,1521681Analítico
Seleniummcg5,10---11745Analítico
Vitamin Amcgtr----1681Analítico
Vitamin Amcgtr----1681Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,12---11742Atribuído
Thiaminemg0,14-0,110,1821681Analítico
Riboflavinmg0,04-0,020,0521681Analítico
Niacinmg3,97-3,574,3721681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,02--0,0321681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg180-----Estimado
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

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