Code: BRC0119F
Description: Meat, chicken, heart, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, coração, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 786 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 189 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 71,3 | 2,81 | 69,1 | 74,5 | 3 | 338,361,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 12,1 | 1,15 | 10,8 | 13,0 | 3 | 338,361,1681 | Calculado |
Lipids | g | 15,7 | - | 11,5 | 18,6 | 2 | 338,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,82 | 0,19 | 0,65 | 1,03 | 3 | 338,361,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 134 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 4,13 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 5,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 2,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 5,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 3,79 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 88,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 18,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 179 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 203 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 2,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 4,66 | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 7,92 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 7,92 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | tr | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 3,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | NA | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 8,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 3,47 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 78,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 12,1 | 1,15 | 10,8 | 13,0 | 3 | 338,361,1681 | Analítico |
Data source:
338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.361 - Pereira NR, Muniz EC, Matsushita M, Souza NE. Cholesterol and fatty acids profile of brazilian commercial chicken giblets. Arch Latinoam Nutr. 2002; 52(2): 203-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
