Code: BRC0121A
Description: Pasta, fresh, raw, industrializes (average of several fillings), Brazil << Massa, fresca, crua, industrializada (média de diferentes recheios), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1170 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 277 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 32,4 | - | 31,2 | 33,6 | 2 | 337 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 51,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 48,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 10,7 | - | 10,4 | 11,0 | 2 | 337 | Calculado |
| Lipids | g | 3,93 | - | 1,62 | 6,24 | 2 | 337 | Analítico |
| Fiber | g | 3,25 | - | 3,00 | 3,50 | 2 | 337 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,67 | - | 1,47 | 1,87 | 2 | 337 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 8,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 1,96 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 1,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,49 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 116 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 2,62 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 1083 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 53,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 177 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 821 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,42 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 1,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 27,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 2,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,26 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 3,75 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,36 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,11 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Folate | mcg | 92,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Data source:
337 - Sadia SA. Dados analíticos internos.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/