Code: BRC0121F
Description: Meat, chicken, leg, with skin, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, coxa, c/ pele, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ659-----Calculado
Energykcal157-----Calculado
Moistureg71,7-70,572,92228,1681Analítico
Total carbohydratesg0,36-----Calculado
Available carbohydratesg0,36-----Calculado
Proteinsg17,6-17,118,12228,1681Calculado
Lipidsg9,57-9,329,812228,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,81-0,780,832228,1681Analítico
Cholesterolmg97,4---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg3,00---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg4,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg2,20---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,04---11681Analítico
Calciummg8,00---11681Analítico
Ironmg0,70---11681Analítico
Sodiummg95,0---11681Analítico
Magnesiummg25,8---11681Analítico
Phosphormg185---11681Analítico
Potassiummg274---11681Analítico
Zincmg1,99-1,972,0121681,1747Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
Seleniummcg12,0---11745Analítico
Vitamin Amcg10,0---11681Analítico
Vitamin Amcg10,0---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,06----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,13----1742Atribuído
Thiaminemg0,16---11681Analítico
Riboflavinmg0,05---11681Analítico
Niacinmg2,04---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,49----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,12----1742Atribuído
Folatemcg3,46----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing17,6-17,118,12228,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

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