Code: BRC0125A
Description: Corn flour, cornmeal, yellow, raw, Brazil (average of different brands)Zea Mays L. << Farinha de milho, fubá, cru, Brasil (média de diferentes marcas), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1510-----Calculado
Energykcal356-----Calculado
Moistureg10,7-9,8811,524,19,51,216,1681Analítico
Total carbohydratesg79,7-----Calculado
Available carbohydratesg75,3-----Calculado
Proteinsg7,06-6,907,2124,19,51,216,1681Calculado
Lipidsg2,03-1,902,1624,19,51,216,1681Analítico
Fiberg4,38-4,044,7124,19,51,216,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,53-0,500,5624,19,51,216,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,46---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,95---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg1,41---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg3,63-2,674,602801,1681Analítico
Ironmg5,05-----Estimado
Sodiummgtr---11681Analítico
Magnesiummg62,2-41,283,12801,1681Analítico
Phosphormg108---11681Analítico
Potassiummg169---11681Analítico
Manganesemg0,34---11681Analítico
Zincmg1,220,760,532,0431681,1747Analítico
Coppermg0,08---11681Analítico
Seleniummcg3,800,533,404,4031745Analítico
Vitamin Amcg31,3----1742Atribuído
Vitamin Amcg15,7----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,22----1742Atribuído
Thiaminemg0,26---11681Analítico
Riboflavinmgtr---01681Analítico
Niacinmg0,75---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg302-----Estimado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing7,06-6,907,2124,19,51,216,1681Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
19 - Marchini JS, Vitali LH, Jordão JA, et al. Determinação de macronutrientes em alimentos normalmente consumidos pela população brasileira. Rev Inst Adolfo Lutz. 1994; 53(1/2): 11-6.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
216 - Chiappini CCJ, Sérgio A, Martins A, Abreu AVD. Composição química de multimistura e de seus ingredientes. I. Composição centesimal. Resultados parciais. In: XV Congresso Nacional da SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).