Code: BRC0128F
Description: Meat, chicken, liver, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, fígado, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 475 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 113 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 75,6 | 1,98 | 73,8 | 77,8 | 3 | 228,361,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 1,61 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,61 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 17,4 | 2,40 | 15,1 | 20,5 | 4 | 228,361,801,1681 | Calculado |
Lipids | g | 4,13 | 1,31 | 2,16 | 4,77 | 3 | 228,801,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,23 | 0,05 | 1,20 | 1,29 | 3 | 228,361,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 340 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 1,30 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,60 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 5,86 | - | 5,61 | 6,10 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 9,54 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 82,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 23,2 | - | - | - | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 343 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 280 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 3,33 | - | 2,93 | 3,73 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,26 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 44,0 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 3863 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 3863 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,50 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,62 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,56 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 6,36 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 17,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 18,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 608 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 17,4 | 2,40 | 15,1 | 20,5 | 4 | 228,361,801,1681 | Analítico |
Data source:
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.361 - Pereira NR, Muniz EC, Matsushita M, Souza NE. Cholesterol and fatty acids profile of brazilian commercial chicken giblets. Arch Latinoam Nutr. 2002; 52(2): 203-6.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
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