Code: BRC0128F
Description: Meat, chicken, liver, raw, BrazilGallus gallus << Carne, frango, fígado, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ475-----Calculado
Energykcal113-----Calculado
Moistureg75,61,9873,877,83228,361,1681Analítico
Total carbohydratesg1,61-----Calculado
Available carbohydratesg1,61-----Calculado
Proteinsg17,42,4015,120,54228,361,801,1681Calculado
Lipidsg4,131,312,164,773228,801,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,230,051,201,293228,361,1681Analítico
Cholesterolmg340---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,30---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,70---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,60---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg5,86-5,616,102801,1681Analítico
Ironmg9,54---11681Analítico
Sodiummg82,4---11681Analítico
Magnesiummg23,2---2801,1681Analítico
Phosphormg343---11681Analítico
Potassiummg280---11681Analítico
Zincmg3,33-2,933,7321681,1747Analítico
Coppermg0,26---11681Analítico
Seleniummcg44,0---11745Analítico
Vitamin Amcg3863---11681Analítico
Vitamin Amcg3863---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,50----1742Atribuído
Thiaminemg0,62---11681Analítico
Riboflavinmg0,56---11681Analítico
Niacinmg6,36---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg17,2----1742Atribuído
Vitamin Cmg18,5----1742Atribuído
Folatemcg608----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing17,42,4015,120,54228,361,801,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
361 - Pereira NR, Muniz EC, Matsushita M, Souza NE. Cholesterol and fatty acids profile of brazilian commercial chicken giblets. Arch Latinoam Nutr. 2002; 52(2): 203-6.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).