Code: BRC0128G
Description: Brazilian kefir, with whole milk, fermented beverage, Brazil << Kefir, c/ leite de vaca integral, bebida fermentada brasileira, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 198 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 47 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 90,4 | - | - | - | 1 | 1781 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 2,65 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 2,65 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 3,91 | - | - | - | 1 | 1781 | Analítico |
| Lipids | g | 2,34 | - | - | - | 1 | 1781 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,73 | - | - | - | 1 | 1781 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 11,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 1,51 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,71 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Calcium | mg | 220 | 10,00 | - | - | 1 | 1781 | Analítico |
| Iron | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 40,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 12,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 105 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 165 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 0,46 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 3,63 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 392 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 2,29 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,14 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 0,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,29 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Folate | mcg | 13,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 3,91 | - | - | - | 1 | 1781 | Analítico |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1781 - Magalhães KT, Melo Pereira GN, Campos CR, Dragone G, Schwan RF. Brazilian Kefir: Structure, microbial communities and chemical composition. Braz J Microbiol. 2011; 42: 693-702.