Code: BRC0132A
Description: Wheat, flour, whole grain, raw, Brazil (average of several samples) << Trigo, farinha integral, crua , Brasil (média de diferentes amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1320-----Calculado
Energykcal312-----Calculado
Moistureg15,4---1345,348Analítico
Total carbohydratesg70,0-----Calculado
Available carbohydratesg57,3-----Calculado
Proteinsg11,6---1345,348Calculado
Lipidsg1,31---1345,348Analítico
Fiberg12,8---1345,348Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,69---1345,348Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,23---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,15---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,61---11742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg22,2---1801Analítico
Ironmg3,58---11742Atribuído
Sodiummg2,90---11742Atribuído
Magnesiummg96,5---1801Analítico
Phosphormg312---11742Atribuído
Potassiummg380---11742Atribuído
Manganesemg3,03---11742Atribuído
Zincmg2,86---11742Atribuído
Coppermg0,39---11742Atribuído
Seleniummcg13,6---11745Analítico
Vitamin Amcg0,44----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,22----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,37---11742Atribuído
Thiaminemg0,29---11742Atribuído
Riboflavinmg0,18---11742Atribuído
Niacinmg4,70---11742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,39---11742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg41,7----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing11,6---1345,348Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

345 - Correcta Ind e Com de Alimentos. Dados analíticos internos.
348 - TECAM Laboratórios. Dados analíticos internos.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).