Code: BRC0139B
Description: Brazilian sauce tucupi´ (with yellow sauce extracted from wild cassava root), with chilli, without oil, unsalted << Tucupi, com pimenta-de-cheiro, s/ óleo, s/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ122-----Calculado
Energykcal28-----Calculado
Moistureg91,9---11681Analítico
Total carbohydratesg4,70-----Calculado
Available carbohydratesg4,51-----Calculado
Proteinsg2,06---11681Analítico
Lipidsg0,28---11681Analítico
Fiberg0,23---11681Analítico
AlcoholgNA------
Ashg1,04---11681Analítico
CholesterolmgNA------
Total saturated fatty acidsg0,06---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,15---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg28,3---11607,1681Analítico
Ironmg1,15---11607,1681Analítico
Sodiummg5,13---11681Analítico
Magnesiummg42,5---11681Analítico
Phosphormg30,8---11681Analítico
Potassiummg390---11681Analítico
Manganesemg0,52---11681Analítico
Zincmg0,85---11681Analítico
Coppermg0,12---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg35,0---11681Analítico
Vitamin Amcg16,0---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,05---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg46,4---11681Analítico
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

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