Code: BRC0141F
Description: Meat, lamb, leg, raw, BrazilOvis aries << Carne, ovino, cordeiro, perna, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ429-----Calculado
Energykcal101-----Calculado
Moistureg76,9----451Atribuído
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg20,5---11036Calculado
Lipidsg2,16---11036Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,45----451Atribuído
Cholesterolmg22,3----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,52----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,55----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,15----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,07----1742Atribuído
Calciummg4,22---11036Analítico
Ironmg1,91---11036Analítico
Sodiummg53,2---11036Analítico
Magnesiummg21,5----1742Atribuído
Phosphormg179----1742Atribuído
Potassiummg307----1742Atribuído
Manganesemg0,01----1742Atribuído
Zincmg3,97----1742Atribuído
Coppermg0,18----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg2,89----1742Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,13----1742Atribuído
Thiaminemg0,10----1742Atribuído
Riboflavinmg0,34----1742Atribuído
Niacinmg5,18----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,37----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg1,48----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg0,00----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing20,5---11036Analítico

Data source:

451 - Zeola NMBL, Sobrinho AGS, Neto SG, Marques CAT. Composição centesimal da carne de cordeiros submetidos a dietas com diferentes teores de concentrado. Cienc Rural. 2004; 34(1): 253-7.
1036 - Pinheiro RSB, Sobrinho AGC, Souza HBA, Yamamoto SM. Informações nutricionais de carnes ovinas em rótulos comerciais, comparativamente às obtidas em análises laboratoriais. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(2): 376-81.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).