Code: BRC0146B
Description: Spinach, leaf, cooked, drained, without oil, with salt, BrazilTetragonia expansa << Espinafre, folha, cozida, drenado, s/ óleo, c/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ82-----Calculado
Energykcal19-----Calculado
Moistureg93,80,7992,994,434,51,83,1600Analítico
Total carbohydratesg3,47-----Calculado
Available carbohydratesg1,57-----Calculado
Proteinsg1,840,121,701,9134,51,83,1600Analítico
Lipidsg0,260,040,210,2934,51,83,1600Analítico
Fiberg1,90---14Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,630,050,590,6834,51,83,1600Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,11---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg66,8-----Calculado
Ironmg0,28-----Calculado
Sodiummg141-----Calculado
Magnesiummg33,3-----Calculado
Phosphormg23,8-----Calculado
Potassiummg174-----Calculado
Manganesemg0,66-----Calculado
Zincmg0,18-----Calculado
Coppermg0,07-----Calculado
Seleniummcg0,07-----Calculado
Vitamin Amcg219----83,1600,1601Calculado
Vitamin Amcg109----83,1600,1601Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,08---11742Atribuído
Thiaminemg0,07-----Calculado
Riboflavinmg0,14-----Calculado
Niacinmgtr-----Calculado
Pyridoxine (B6)mg0,04-----Calculado
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg1,01-----Calculado
Folatemcg102----1742Calculado
Added saltg0,32-----Calculado
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
83 - Sant´anna ZM, Penteado MVC. Alterações dos carotenóides decorrentes do cozimento convencional e em forno de microondas em três hortaliças. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 53-8.
1600 - Sant´Anna ZM. Carotenóides de hortaliças alterações decorrentes do cozimento convencional e em forno micro-ondas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1994. 85 p.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).