Code: BRC0147A
Description: Bread, wheat, milk, industrialized (average of several brands), Brazil << Pão, de leite, c/ farinha de trigo refinada, industrializado (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1198 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 283 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 31,3 | - | 24,9 | 37,8 | 2 | 4 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 53,9 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 50,9 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 8,15 | - | 7,31 | 8,99 | 2 | 4 | Analítico |
| Lipids | g | 4,63 | - | 3,23 | 6,03 | 2 | 4 | Analítico |
| Fiber | g | 2,97 | - | 2,74 | 3,20 | 2 | 4 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,01 | - | 1,75 | 2,26 | 2 | 4 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 12,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,87 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 1,40 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,61 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,44 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Calcium | mg | 75,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 2,51 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 199 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 21,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 82,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 90,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,67 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Zinc | mg | 1,44 | - | - | - | 1 | 1747 | Analítico |
| Copper | mg | 0,72 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 5,50 | - | - | - | 1 | 1747 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 2,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,33 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 3,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 1,05 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 135 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em