Code: BRC0147B
Description: Spinach, leaf, braised (with oil, onion and garlic), with saltTetragonia expansa << Espinafre, folha, refogada (c/ óleo, cebola e alho), c/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ296-----Calculado
Energykcal71-----Calculado
Moistureg86,6---11681Analítico
Total carbohydratesg4,24-----Calculado
Available carbohydratesg1,72-----Calculado
Proteinsg2,72---11681Analítico
Lipidsg5,44---11681Analítico
Fiberg2,52---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,04---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,90---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,30---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg2,90---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,04---11681Analítico
Calciummg112-----Calculado
Ironmg0,65-----Calculado
Sodiummg174-----Calculado
Magnesiummg122-----Calculado
Phosphormg33,5---11681Analítico
Potassiummg149-----Calculado
Manganesemg0,61-----Calculado
Zincmg0,59-----Calculado
Coppermg0,04-----Calculado
Seleniummcg-------
Vitamin Amcg624----1607Calculado
Vitamin Amcg312----1607Calculado
Vitamin Dmcg-------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg-------
Thiaminemg0,08---11681Analítico
Riboflavinmg0,13---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,13---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg5,27---11681Analítico
Folatemcg-------
Added saltg0,32-----Calculado
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

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