Code: BRC0149A
Description: Bread, wheat, whole grain << Pão, trigo, integral, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ979-----Calculado
Energykcal231-----Calculado
Moistureg39,4---14Analítico
Total carbohydratesg45,9-----Calculado
Available carbohydratesg40,4-----Calculado
Proteinsg10,7---14Analítico
Lipidsg1,79---14Analítico
Fiberg5,58---14Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,15---14Analítico
CholesterolmgNA----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,34----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,39----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,54----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,14----1681Atribuído
Calciummg122----1681Atribuído
Ironmg2,77----1681Atribuído
Sodiummg469----1681Atribuído
Magnesiummg56,1----1681Atribuído
Phosphormg179----1681Atribuído
Potassiummg151----1681Atribuído
Manganesemg1,50----1681Atribuído
Zincmg1,47----1681Atribuído
Coppermg0,14----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,36----1742Atribuído
Thiaminemg0,07----1681Atribuído
Riboflavinmg0,04----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,14----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr----1681Atribuído
Folatemcg41,7----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).