Code: BRC0149B
Description: Chicory greens, braised (with oil, onion and garlic), with salt, Brasil << Almeirão (chicoria, radiche), refogado (c/ óleo, cebola e alho), c/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 354 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 86 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 83,6 | - | 80,7 | 86,5 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 6,15 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 1,08 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,68 | - | 1,66 | 1,70 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 7,20 | - | 4,85 | 9,56 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 5,07 | - | 3,43 | 6,72 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,33 | - | 1,20 | 1,45 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 1,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 1,64 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 3,86 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 77,2 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Iron | mg | 1,89 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Sodium | mg | 145 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Magnesium | mg | 21,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Phosphor | mg | 37,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 383 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Manganese | mg | 0,34 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Zinc | mg | 0,23 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Copper | mg | 0,07 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Selenium | mcg | - | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 616 | - | - | - | - | 302 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 308 | - | - | - | - | 302 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | - | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 4,91 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | - | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin C | mg | 1,79 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | - | - | - | - | - | - | - |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
302 - Rodriguez-Amaya DB. Assessment of the provitamin A contents of foods - the Brazilian experience. J Food Compos Anal. 1996; 9: 196-229.362 - Torres EAFS, Garbelotti ML, Neto JMM. The application of hierarchical clusters analysis to the study of the composition of foods. Food Chem. 2006; 99: 622-9.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/