Code: BRC0150B
Description: Broccoli, florets, cooked, drained, without oil, with saltBrassica oleracea L. var. italica << Brócolis, flor, cozido, drenado, s/ óleo, c/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ111-----Calculado
Energykcal26-----Calculado
Moistureg91,7-90,992,624,51,81,246,1681Analítico
Total carbohydratesg4,44-----Calculado
Available carbohydratesg1,17-----Calculado
Proteinsg2,71-2,133,2824,51,81,246,1681Analítico
Lipidsg0,54-0,460,6224,51,81,246,1681Analítico
Fiberg3,28-3,143,4224,51,81,246,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,58-0,420,7324,51,81,246,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,12---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,24---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,12---11681Analítico
Calciummg56,9----1681Analítico
Ironmg0,60----1681Analítico
Sodiummg130-----Calculado
Magnesiummg16,3----1681Analítico
Phosphormg37,1---11681Analítico
Potassiummg19798,411930831561,1681Analítico
Manganesemg0,13----1681Analítico
Zincmg0,27----1681Analítico
Coppermg0,08----1681Analítico
Seleniummcg0,34----1681Analítico
Vitamin Amcg370----81,1601Analítico
Vitamin Amcg185----81,1601Analítico
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,91---11742Atribuído
Thiaminemg0,05---11681Analítico
Riboflavinmg0,03---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00------
Vitamin Cmg47,0---11681Analítico
Folatemcg83,0----1742Atribuído
Added saltg0,32-----Calculado
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
81 - Costa MAL. Carotenóides e valores de vitamina A de hortaliças brasileiras in natura e submetidas aos cozimentos convencional e em forno microondas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Saúde Pública; 1994. 90 p.
246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
1561 - Copetti C, Oliveira VR, Kirinus P. Avaliação da redução de potássio em hortaliças submetidas a diferentes métodos de cocção para possível utilização na dietoterapia renal. Rev Nutr. 2010; 23(5): 831-8.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).