Code: BRC0150G
Description: Bottled butter, artIsanal (average of several regions) << Manteiga de garrafa, artesanal (média diferentes regiões), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ3655-----Calculado
Energykcal889-----Calculado
Moistureg1,150,790,203,0016524,1795,1796Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg0,080,070,000,1516524,1795,1796Analítico
Lipidsg98,81,3295,699,816524Analítico
Fiberg0,00----524Analítico
Alcoholg0,00----524,1796Analítico
Ashg0,00---16524,1796Analítico
Cholesterolmg254----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg61,5----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg28,5----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg3,67----1742Atribuído
Trans fatty acidsg3,700,013,693,712524Analítico
Calciummg3,96----1742Atribuído
Ironmg0,00----1742Atribuído
Sodiummg1,98----1742Atribuído
Magnesiummg0,00----1742Atribuído
Phosphormg2,97----1742Atribuído
Potassiummg4,95----1742Atribuído
ManganesemgNA----1742Atribuído
Zincmg0,01----1742Atribuído
Coppermg0,00----1742Atribuído
Seleniummcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg849----1742Atribuído
Vitamin Amcg834----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,78----1742Atribuído
Thiaminemg0,00----1742Atribuído
Riboflavinmg0,00----1742Atribuído
Niacinmg0,00----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,00----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,01----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg0,00----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,00------
Animal proteing0,00------

Data source:

524 - Ambrósio CLB, Guerra NB, Mancini-Filho J. Características de identidade, qualidade e estabilidade da manteiga de garrafa. Parte I - Características de identidade e qualidade. Ciênc Tecnol Aliment. 2001; 21(3): 314-20.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1795 - Clemente MG, Abreu LR. Caracterização química, físico-química e rancidez oxidativa de manteiga de garrafa. Ciênc Agrotecnol. 2008; 21(2): 493-6.
1796 - Silva CS, Almeida LS, Lima CMG, et al. Qualidade físico-química da manteiga de garrafa. Braz J Dev. 2020; 6(2): 8994-9002.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).