Code: BRC0154B
Description: Chayote, peeled, cooked, drained, without oil, with salt, BrazilSechium edule << Chuchu, s/ casca, cozido, drenado, s/ óleo, c/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 88 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 20 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 94,1 | - | 93,6 | 94,6 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 5,09 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 3,70 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,50 | - | 0,42 | 0,59 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,15 | - | tr | 0,48 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Fiber | g | 1,39 | - | 1,04 | 1,74 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,19 | - | 0,18 | 0,19 | 2 | 4,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 8,61 | - | - | - | - | - | Calculado |
Iron | mg | 0,07 | - | - | - | - | - | Calculado |
Sodium | mg | 129 | - | - | - | - | - | Calculado |
Magnesium | mg | 7,56 | - | - | - | - | - | Calculado |
Phosphor | mg | 14,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 59,3 | - | - | - | - | - | Calculado |
Zinc | mg | 0,10 | - | - | - | - | - | Calculado |
Copper | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Selenium | mcg | 0,27 | - | - | - | - | - | Calculado |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 6,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 16,2 | - | - | - | - | 1681 | Calculado |
Added salt | g | 0,32 | - | - | - | - | - | Calculado |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | - | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Animal protein | g | - | - | - | - | - | - | - |
Data source:
4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
