Code: BRC0154F
Description: Meat, pork, raw (average of several cuts), BrazilSus ssp. << Carne, porco, crua (média de diferentes cortes), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ747-----Calculado
Energykcal179-----Calculado
Moistureg68,03,7461,271,78228,338,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg19,81,7218,022,68228,338,1681Calculado
Lipidsg11,14,715,6619,88228,338,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,110,370,862,008228,338,1681Analítico
Cholesterolmg55,85,7451,764,241681Analítico
Total saturated fatty acidsg4,291,783,086,9041681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg4,871,983,457,7441681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg1,450,540,932,1441681Analítico
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg7,564,893,5014,55801,1681Analítico
Ironmg0,700,230,470,9041681Analítico
Sodiummg74,324,553,110141681Analítico
Magnesiummg23,22,7518,025,65801,1681Analítico
Phosphormg18517,515919541681Analítico
Potassiummg29347,924833441681Analítico
Zincmg1,980,750,932,955801,1681Analítico
Coppermg0,070,070,010,1641681Analítico
Seleniummcg7,80-7,608,0021745Analítico
Vitamin Amcgtr---41681Analítico
Vitamin Amcgtr---41681Analítico
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00----1742Atribuído
Thiaminemg0,880,190,621,0641681Analítico
Riboflavinmg0,020,03-0,0641681Analítico
Niacinmg7,604,752,6513,841681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---41681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,63----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,48----1742Atribuído
Folatemcg4,80----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,81,7218,022,68228,338,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).