Code: BRC0155A
Description: Bread, wheat, whole grain (average of several brands), Brazil << Pão, integral, c/ farinha de trigo refinada, forma (média de diferentes marcas), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1051-----Calculado
Energykcal248-----Calculado
Moistureg36,13,1632,639,554,401,1681Analítico
Total carbohydratesg48,6-----Calculado
Available carbohydratesg43,3-----Calculado
Proteinsg10,50,769,4311,354,401,1681Analítico
Lipidsg2,550,951,453,6554,401,1681Analítico
Fiberg5,291,014,326,8854,401,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,220,092,102,3054,401,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,49---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,56---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,77---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,20---11681Analítico
Calciummg128---11681Analítico
Ironmg2,92---11681Analítico
Sodiummg495---11681Analítico
Magnesiummg59,2---11681Analítico
Phosphormg189---11681Analítico
Potassiummg159---11681Analítico
Manganesemg1,58---11681Analítico
Zincmg1,55---11681Analítico
Coppermg0,14---11681Analítico
Seleniummcg5,50----1745Atribuído
Vitamin Amcg0,24----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,12----1742Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,93---11742Atribuído
Thiaminemg0,08---11681Analítico
Riboflavinmg0,04---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,14---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg92,2-----Estimado
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
401 - Anton AA, De Francisco A, Haas P. Análise físico-química de pães da cidade de Florianópolis e a situação dos alimentos integrais no Brasil. Alim Nutr. 2006; 17(4): 381-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).