Code: BRC0157B
Description: Eggplant, unpeeled, cooked, drained, without oil, with saltSolanum melongena L. << Berinjela, c/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, c/ sal, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 110 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 26 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 92,6 | - | 89,7 | 94,4 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 6,20 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 4,29 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,79 | - | 0,68 | 0,91 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,24 | - | 0,15 | 0,33 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Fiber | g | 1,91 | - | 1,30 | 2,52 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,19 | - | 0,10 | 0,28 | 2 | 51,307,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,05 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 14,4 | - | - | - | - | - | Calculado |
Iron | mg | 0,30 | - | - | - | - | - | Calculado |
Sodium | mg | 129 | - | - | - | - | - | Calculado |
Magnesium | mg | 11,7 | - | - | - | - | - | Calculado |
Phosphor | mg | 20,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 140 | - | - | - | - | - | Calculado |
Manganese | mg | 0,15 | - | - | - | - | - | Calculado |
Zinc | mg | 0,18 | - | - | - | - | - | Calculado |
Copper | mg | 0,06 | - | - | - | - | - | Calculado |
Selenium | mcg | 0,11 | - | - | - | - | - | Calculado |
Vitamin A | mcg | 26,7 | - | - | - | - | 1601 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 13,3 | - | - | - | - | 1601 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,42 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 10,1 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.307 - Pak N. Fibra dietetica en alimentos chilenos. Centro de Nutrición Humana - Faculdad de Medicina/ Universidad de Chile. Santiago - Chile.
1601 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Ocurrence of Cis isomers of provitamins A in brazilian vegetables. J Agric Food Chem. 1998; 46: 3081-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
