Code: BRC0166F
Description: Meat, pork, shoulder, raw, BrazilSus ssp. << Carne, porco, paleta, crua, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 919 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 220 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 61,4 | - | - | - | 1 | 426 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 5,65 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 5,65 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 18,1 | - | - | - | 1 | 426 | Calculado | 
| Lipids | g | 13,9 | - | - | - | 1 | 338 | Analítico | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 0,94 | - | - | - | 1 | 426 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 245 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total saturated fatty acids | g | 4,39 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 6,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 2,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Calcium | mg | 10,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Iron | mg | 1,34 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Sodium | mg | 81,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Magnesium | mg | 39,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Phosphor | mg | 345 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Potassium | mg | 569 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Manganese | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Estimado | 
| Zinc | mg | 2,94 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Copper | mg | 0,11 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,33 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Thiamine | mg | 0,97 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Riboflavin | mg | 0,70 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Niacin | mg | 14,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 1,31 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Folate | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Animal protein | g | 18,1 | - | - | - | 1 | 426 | Analítico | 
Data source:
338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.426 - Ferreira MF, Silva AT, Robbs PG, et al. Avaliação físico-química de salsichas tipo Viena com substituição de gordura animal por óleo de girassol. Braz J Food Technol. 2003; 6(1): 1-7.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/