Code: BRC0170F
Description: Meat, pork, bacon, fried, BrazilSus ssp. << Carne, porco, toucinho defumado (bacon), frito, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 2850 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 689 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 7,50 | - | 6,33 | 8,68 | 2 | 426,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,44 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,44 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 27,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Lipids | g | 64,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,47 | - | 0,20 | 0,73 | 2 | 426,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 89,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 20,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 26,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 14,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,58 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 9,44 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,87 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 124 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 9,46 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 94,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 170 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,84 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,48 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 5,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 1,72 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 2,97 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 27,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Data source:
426 - Ferreira MF, Silva AT, Robbs PG, et al. Avaliação físico-química de salsichas tipo Viena com substituição de gordura animal por óleo de girassol. Braz J Food Technol. 2003; 6(1): 1-7.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
