Code: BRC0173C
Description: Brazilian fruit, ´Pequi´, ripe, raw, Brazil (average different samples)Caryocar brasiliense Camb. << Pequi, polpa, maduro, in natura, Brasil (média diferentes amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 958 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 232 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 65,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 13,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 5,95 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 2,34 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Lipids | g | 18,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Fiber | g | 19,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,72 | - | 0,60 | 0,83 | 2 | 1483,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total monounsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 34,3 | 6,37 | 26,4 | 43,1 | 7 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,60 | 0,48 | 0,27 | 1,53 | 7 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 1,74 | 1,61 | tr | 3,18 | 3 | 278,1483,1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 38,5 | 12,1 | 28,3 | 60,0 | 7 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 35,2 | 13,7 | 22,5 | 60,0 | 6 | 278,1375,1483,1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 167 | 75,7 | 101 | 297 | 6 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,61 | 0,51 | 0,24 | 1,59 | 6 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,72 | 0,34 | 0,44 | 1,37 | 7 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,44 | 0,56 | 0,16 | 1,70 | 7 | 278,941,1375,1483,1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 57,5 | - | - | - | - | 102 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 28,8 | - | - | - | - | 102 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,48 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 2,57 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 8,28 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 2,34 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
102 - Godoy HT, Rodriguez-Amaya DB. Occurrence of cis-isomers of provitamin A in Brazilian fruits. J Agric Food Chem. 1994; 42: 1306-13.278 - Hiane PA, Ramos MIL, Ramos-Filho MM, Barros GEG. Teores de minerais em alguns frutos do estado de Mato Grosso do Sul. Boletim CEPPA. 1992; 10(2): 208-14.
941 - Marin AMF, Siqueira EMA, Arruda SF. Minerals, phytic acid and tannin contents of 18 fruits from the Brazilian savanna. Int J Food Sci Nutr. 2009; 60(S7): 177-87.
1375 - Mariano-da-Silva S, Brait JDA, Faria FP, et al. Chemical characteristics of pequi fruits (Caryocar brasiliense Cambo) native of three municipalities in the State of Goiás - Brazil. Ciênc Tecnol Aliment. 2009; 29(4): 771-7.
1483 - Oliveira MEB, Guerra NB, Maia AHN, et al. Características químicas e físico-químicas de pequis da Chapada do Araripe, Ceará. Rev Bras Frutic. 2010; 32(1): 114-25.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/