Code: BRC0173F
Description: Hamburger, raw (average of differents types of meat), Brazil << Hambúrguer (hamburger), cru (média diferentes tipos de carne), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 897 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 215 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 62,2 | 5,91 | 52,5 | 68,5 | 5 | 337,338,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 4,12 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 4,12 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 15,6 | 2,63 | 13,2 | 20,0 | 5 | 337,338,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 15,2 | 3,58 | 8,98 | 18,0 | 5 | 337,338,1681 | Analítico |
| Fiber | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 2,85 | 0,89 | 1,80 | 4,24 | 5 | 337,338,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 59,5 | - | 48,9 | 70,0 | 2 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 5,80 | - | 5,70 | 5,90 | 2 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 5,90 | - | 5,80 | 6,00 | 2 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 2,25 | - | 0,80 | 3,70 | 2 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,72 | - | 0,44 | 1,00 | 2 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 48,2 | - | 34,1 | 62,4 | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 2,45 | 0,80 | 1,89 | 3,02 | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 1060 | 270 | 869 | - | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 42,1 | 24,9 | 24,5 | 59,7 | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 232 | 129 | 140 | 324 | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 521 | 196 | 382 | 660 | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,44 | - | 0,36 | 0,52 | 2 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 2,44 | 1,05 | 1,70 | 3,18 | 3 | 803,1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,17 | - | 0,16 | 0,18 | 2 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,10 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 3,13 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 2,39 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Folate | mcg | 6,60 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 15,6 | 2,63 | 13,2 | 20,0 | 5 | 337,338,1681 | Calculado |
Data source:
337 - Sadia SA. Dados analíticos internos.338 - Seara Alimentos SA. Dados analíticos internos.
803 - Ferreira MMC, Morgano MA, Queiroz SCN, Mantovani DMB. Relantionships of the minerals and fatty acid contents in processed turkey meat products. Food Chem. 2000; 69: 259-65.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/