Code: BRC0181F
Description: Sausage, pork, smoked, raw (data of several samples), Brazil << Linguiça, porco, defumada, crua (dados de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1219-----Calculado
Energykcal293-----Calculado
Moistureg51,1----1742Atribuído
Total carbohydratesg0,86-----Calculado
Available carbohydratesg0,86-----Calculado
Proteinsg20,9----1681Analítico
Lipidsg22,9----1681Atribuído
FibergNA------
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg4,18----1681Analítico
Cholesterolmg96,6----1681Analítico
Total saturated fatty acidsg7,80----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg8,72----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg3,40----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,06----1681Analítico
Calciummg6,00---1801Analítico
Ironmg0,58----1681Analítico
Sodiummg1533----1681Analítico
Magnesiummg16,6---1801Analítico
Phosphormg205----1681Analítico
Potassiummg412----1681Analítico
Manganesemg0,01----1681Analítico
Zincmg2,27---11747Analítico
Coppermg0,06----1681Analítico
Seleniummcg9,00---11745Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,64----1681Analítico
Riboflavinmg0,07----1681Analítico
Niacinmg3,39----1681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,91----1742Atribuído
Vitamin Cmg2,00----1742Atribuído
Folatemcg8,00----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing20,9----1681Analítico

Data source:

801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).