Code: BRC0182F
Description: Sausage, pork, fresh, raw (average of several samples), Brazil << Linguiça, porco, frescal, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ934-----Calculado
Energykcal225-----Calculado
Moistureg62,5---11681Analítico
Total carbohydratesg0,66-----Calculado
Available carbohydratesg0,66-----Calculado
Proteinsg16,1---11681Analítico
Lipidsg17,6---11681Analítico
FibergNA------
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,21---11681Analítico
Cholesterolmg52,9---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg6,00---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg7,50---11681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg2,35---11681Atribuído
Trans fatty acidsg0,03---11681Analítico
Calciummg6,87-6,137,602801,1681Analítico
Ironmg0,44---11681Analítico
Sodiummg1175---11681Analítico
Magnesiummg17,8-14,021,52801,1681Analítico
Phosphormg157---11681Analítico
Potassiummg316---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg1,78-1,362,2021681,1747Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg6,60-6,606,6011745Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,49---11681Analítico
Riboflavinmg0,05---11681Analítico
Niacinmg2,60---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,70----1742Atribuído
Vitamin Cmg1,53----1742Atribuído
Folatemcg6,14----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing16,1---11681Analítico

Data source:

801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).