Code: BRC0188A
Description: Brazilian recipe, with rice and beans, with salt(feijão fradinho (de corda), arroz polido, toucinho defumado (bacon), cebola, alho, coentro, queijo coalho, s/ óleo, c/ sal), << Baião de dois, arroz e feijão fradinho (de corda), c/ sal, , (beans, white rice, bacon, onion, garlic, coriander, curd cheese, without oil, with salt) >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ530-----Calculado
Energykcal125-----Calculado
Moistureg68,3-67,669,124,60,1681Analítico
Total carbohydratesg23,1-----Calculado
Available carbohydratesg19,1-----Calculado
Proteinsg5,17-4,106,2424,60,1681Analítico
Lipidsg2,30-1,373,2324,60,1681Analítico
Fiberg3,98-2,905,0724,60,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,09-1,061,1124,60,1681Analítico
Cholesterolmg3,11---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,45---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,76---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg1,14---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,01---11681Analítico
Calciummg33,3---11681Analítico
Ironmg0,56---11681Analítico
Sodiummg93,3---11681Analítico
Magnesiummg18,7---11681Analítico
Phosphormg71,7---11681Analítico
Potassiummg157---11681Analítico
Zincmg0,60---11681Analítico
Coppermg0,08---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,04---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,00-----Assumido
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin Cmgtr---11681Assumido
FolatemcgNA------
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatg-------
Vegetable proteing-------
Animal proteing-------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
60 - Pedrosa LFC, Araújo MOD, Lima EB, et al. Análise química de preparações usuais em cardápios populares brasileiros. Rev Nutr PUCCAMP. 1994; 7(1): 48-61.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).