Code: BRC0189T
Description: Soy sauce, shoyu (average of several types), Brazil << Molho, soja, shoyu (média de diferentes tipos), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 250 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 59 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 69,2 | 3,68 | 62,7 | 71,2 | 4 | 336,1681 | Calculado |
| Total carbohydrates | g | 11,7 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 9,91 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 3,47 | 1,08 | 2,70 | 5,04 | 4 | 336,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 0,24 | 0,22 | 0,04 | 0,57 | 4 | 336,1681 | Calculado |
| Fiber | g | 1,75 | 1,86 | 0,01 | 4,27 | 3 | 336 | Calculado |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 15,4 | 1,51 | 14,1 | 17,6 | 6 | 336,1681 | Calculado |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,11 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Calcium | mg | 14,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Iron | mg | 0,50 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Sodium | mg | 5024 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Magnesium | mg | 23,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Phosphor | mg | 47,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Potassium | mg | 165 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Manganese | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Zinc | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Copper | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Thiamine | mg | 0,83 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Riboflavin | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Niacin | mg | 2,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Vitamin C | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
| Folate | mcg | 14,9 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 3,47 | 1,08 | 2,70 | 5,04 | 4 | 336,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
336 - Sakura Nakaya Alimentos Ltda. Dados analíticos internos.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/