Code: BRC0213F
Description: Frankfurter, unheated (average of several types), Brazil << Salsicha, não aquecida (média de vários tipos), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ924-----Calculado
Energykcal222-----Calculado
Moistureg60,88,6452,877,5867,186,337,426,1681Analítico
Total carbohydratesg7,91-----Calculado
Available carbohydratesg7,91-----Calculado
Proteinsg12,92,257,4314,7867,186,337,426,1681Analítico
Lipidsg15,46,465,9322,7767,186,337,1681Analítico
FibergNA------
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,970,811,293,80867,186,337,426,1681Analítico
Cholesterolmg43,9----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg4,37----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg6,50----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg2,51----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg34,010,123,443,63803,1025,1165Analítico
Ironmg2,860,552,243,283803,1025,1165Analítico
Sodiummg1194---4803,1025,1165,1747Analítico
Magnesiummg19,31,9917,020,63803,1025,1165Analítico
Phosphormg22116,22072393803,1025,1165Analítico
Potassiummg190-1712102803,1025,1165,1747Analítico
Manganesemg0,84----1025Analítico
Zincmg2,762,241,276,004803,1025,1165,1747Analítico
Coppermg0,26---11025Analítico
Seleniummcg6,00---1-Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,51----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,11----1742Atribuído
Thiaminemg0,05----1742Atribuído
Riboflavinmg0,14----1742Atribuído
Niacinmg0,11----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,15----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg1,41----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg5,38----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------
Added fatgNA------
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

67 - Souza PA, Souza HBA, Faleiros RRS. Avaliação química de algumas marcas de salsichas e mortadelas. Ciênc Tecnol Aliment. 1990; 10(1): 109-19.
186 - Rodrigues RMM. Detecção e quantificação de proteína texturizada de soja em salsichas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1986. 95 p.
337 - Sadia SA. Dados analíticos internos.
426 - Ferreira MF, Silva AT, Robbs PG, et al. Avaliação físico-química de salsichas tipo Viena com substituição de gordura animal por óleo de girassol. Braz J Food Technol. 2003; 6(1): 1-7.
803 - Ferreira MMC, Morgano MA, Queiroz SCN, Mantovani DMB. Relantionships of the minerals and fatty acid contents in processed turkey meat products. Food Chem. 2000; 69: 259-65.
1025 - Pedro NAR, Fili SP, Oliveira E. Determinação de nutrientes minerais em alguns produtos cárneos. Braz J Food Technol. 2000; 3: 121-7.
1165 - Sousa EA , Teixeira LCV, Mello MRPA, et al. Aplicação de redes neurais para avaliação do teor de carne mecanicamente separada em salsicha de frango. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(3): 307-11.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).