Code: BRC0260E
Description: Crustacean, shrimp, ´Pitu´, fried, unsalted, BrazilMacrobrachium wiegman << Camarão, Pitu, frito, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 572 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 135 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 67,5 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 28,8 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Lipids | g | 2,23 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Fiber | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,47 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Cholesterol | mg | 137 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 0,41 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,51 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 1,22 | - | - | - | - | 1774 | Analítico |
Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Calcium | mg | 64,2 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Iron | mg | 0,86 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Sodium | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Magnesium | mg | 21,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Phosphor | mg | 208 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Potassium | mg | 114 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Manganese | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Zinc | mg | 0,96 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Copper | mg | 0,17 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 11,7 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Riboflavin | mg | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Niacin | mg | 1,89 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
Folate | mcg | 21,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1774 - Simon SLGB. Efeito da fritura sobre o valor nutritivo da camarão Pitu (Macrobrachium wiegman, 1836) do complexo estuarino lagunar Mundaú/Manguaba - AL [dissertação]. Maceió: Universidade Federal de Alagoas, Faculdade de Nutrição; 2010. 104 p.
