Code: BRC0268C
Description: Banana, ripe, peel, raw, BrazilMusa sp. << Banana, madura, casca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 115 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 27 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 89,8 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 7,11 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,96 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,07 | - | - | - | 1 | 1793 | Calculado |
Lipids | g | 0,61 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Fiber | g | 5,15 | - | - | - | - | 1794 | Atribuído |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,41 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Total monounsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Total polyunsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 221 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Iron | mg | 0,28 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Sodium | mg | 3,59 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Magnesium | mg | 10,5 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Phosphor | mg | NA | - | - | - | - | 1793 | Analítico |
Potassium | mg | 507 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Zinc | mg | 0,25 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Copper | mg | 1,37 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Riboflavin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Niacin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Pyridoxine (B6) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,07 | - | - | - | 1 | 1793 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1793 - Morais DR, Rotta EM, Sargi SC, et al. Proximate composition, mineral contents and fatty acid composition of the different parts and dried peels of tropical fruits cultivated in Brazil. J Braz Chem Soc. 2017; 28(2): 308-18.1794 - Wachirasiri P, Julakarangka S, Wanlapa S. The effects of banana peel preparations on the properties of banana peel dietary fibre concentrate. Songklanakarin J Sci Technol. 2009; 31(6): 605-11.
