Code: BRC0287C
Description: Brazilian fruit, Pitomba, pulp, raw, BrazilTalisia esculenta << Pitomba, polpa, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 283 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 66 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 81,9 | - | 80,6 | 83,2 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 15,4 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 13,0 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,65 | - | 1,15 | 2,15 | 2 | 1780,1818 | Calculado |
| Lipids | g | 0,40 | - | 0,09 | 0,70 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Fiber | g | 2,40 | - | - | - | 1 | 1780 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,66 | - | 0,61 | 0,70 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total monounsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 25,0 | - | 23,0 | 27,0 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Iron | mg | 1,08 | - | 0,60 | 1,55 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Sodium | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Magnesium | mg | 16,3 | - | - | - | 1 | 1818 | Analítico |
| Phosphor | mg | 17,9 | - | - | - | 1 | 1818 | Analítico |
| Potassium | mg | 91,9 | - | - | - | 1 | 1818 | Analítico |
| Manganese | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Zinc | mg | 0,46 | - | 0,08 | 0,84 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Copper | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1818 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Riboflavin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Niacin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Pyridoxine (B6) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 1,65 | - | 1,15 | 2,15 | 2 | 1780,1818 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1780 - Ministério do Meio Ambiente. Biodiversidade e Nutrição. Sistema de Informação sobre a Biodiversidade Brasileira. 2022; Disponível em:https://ferramentas.sibbr.gov.br/ficha/bin/view/FN/1818 - Fraga LN, Oliveira AKS, Aragão BP, et al. Physico-chemical characterization of the pulp and peel of Brazilian Pitomba (Talisia esculenta (A. St.-Hill.) Radlk). Res, Soc and Develop. 2020; 9(1): e122911774.