Code: BRC0289C
Description: Brazilian fruit, `Mangaba`, wihtout peel, pulp, BrazilHancornia speciosa << Mangaba, s/ casca, polpa, , Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 245 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 59 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 83,4 | - | 83,0 | 83,7 | 2 | 1780,1819 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 13,1 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 5,58 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,00 | - | 0,80 | 1,20 | 2 | 1780,1819 | Calculado |
| Lipids | g | 1,99 | - | 1,70 | 2,27 | 2 | 1780,1819 | Analítico |
| Fiber | g | 7,50 | - | 3,40 | 11,6 | 2 | 1780,1819 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,59 | - | 0,58 | 0,60 | 2 | 1780,1819 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total monounsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 18,0 | - | 9,00 | 35,0 | 3 | 1780 | Analítico |
| Iron | mg | 0,74 | - | 4,00 | 0,95 | 3 | 1780 | Analítico |
| Sodium | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Magnesium | mg | 41,0 | - | 11,0 | 70,0 | 2 | 1780 | Analítico |
| Phosphor | mg | 6,00 | - | 5,00 | 6,00 | 2 | 1780 | Analítico |
| Potassium | mg | 240 | - | - | - | 1 | 1780 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1780 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,43 | - | 0,12 | 0,78 | 3 | 1780 | Analítico |
| Copper | mg | 0,04 | - | 0,00 | 0,08 | 2 | 1780 | Analítico |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | 1780 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 8,72 | - | - | - | 1 | 1819 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 4,37 | - | - | - | 1 | 1819 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | - | - | - | - | 1 | 1819 | Analítico |
| Thiamine | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Riboflavin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Niacin | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Pyridoxine (B6) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 145 | - | 124 | 166 | 2 | 1780,1819 | Analítico |
| Folate | mcg | 98,3 | - | - | - | 1 | 1819 | Analítico |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 1,00 | - | 0,80 | 1,20 | 2 | 1780,1819 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1780 - Ministério do Meio Ambiente. Biodiversidade e Nutrição. Sistema de Informação sobre a Biodiversidade Brasileira. 2022; Disponível em:https://ferramentas.sibbr.gov.br/ficha/bin/view/FN/1819 - Cardoso LM, Reis BL, Oliveira DS, et al. Mangaba (Hancornia speciosa Gomes)from the Brazilian Cerrado: nutritional value, carotenoids and antioxidantvitamins. Fruits. 2014; 69: 89-99.