Code: BRC0291C
Description: Apricot, raw, BrazilMammea americana << Abricó (damasco), in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 240 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 57 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 85,0 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 13,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 10,00 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,30 | - | - | - | 1 | 1792 | Calculado |
Lipids | g | 1,00 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Fiber | g | 3,50 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,28 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,17 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 8,00 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Iron | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Sodium | mg | 1,76 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Magnesium | mg | 0,22 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Phosphor | mg | - | - | - | - | - | - | - |
Potassium | mg | 31,8 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Manganese | mg | 0,02 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Zinc | mg | 0,18 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Copper | mg | 0,01 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,80 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,11 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | - | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | - | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 16,7 | - | - | - | - | 1681,1746 | Atribuído |
Folate | mcg | 10,1 | - | - | - | - | 1681,1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.385 - Rogez H, Buchant R, Mignolet E, et al. Chemichal composition of the pulp three typical Amazonian fruits: araça-boi (Eugenia stipitata), bacuri (Platonia Insignis) and cupuaçu (Theobroma grandiflorum). Eur Food Res Technol. 2004; 218: 380-4.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1746 - Cardoso PC, Tomazini APB, Stringheta PC, et al. Vitamin C and carotenoids in organic and conventional fruits grown in Brazil. Food Chem. 2011; 126: 411-6.
1792 - Aguiar, JPL. Tabela de Composição de Alimentos da Amazônia. Manaus: Editora INPA. 2019.
