Code: BRC0292C
Description: Brazilian fruit, Camu-camu, raw, BrazilMyrciaria dubia << Camu-camu, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ127-----Calculado
Energykcal30-----Calculado
Moistureg92,2---11792Analítico
Total carbohydratesg6,91-----Calculado
Available carbohydratesg6,34-----Calculado
Proteinsg0,45---11792Calculado
Lipidsg0,20---11792Analítico
Fiberg0,57---11792Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,28---11792Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,06----174,385,1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,04----174,385,1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03----174,385,1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg8,40---11792Analítico
Ironmg0,50---11792Analítico
Sodiummg0,33---11792Analítico
Magnesiummg2,60---11792Analítico
Phosphormg0,06----38,278,385,1480,1681Atribuído
Potassiummg144---11792Analítico
Manganesemg0,10---11792Analítico
Zincmg0,20---11792Analítico
Coppermg0,02---11792Analítico
Seleniummcg0,40---11792Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,06----1681Analítico
Riboflavinmg0,03----1681Analítico
Niacinmgtr----1681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,03----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcg------Assumido
Vitamin CmgNA------
Folatemcg5,29----1681,1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

38 - Silveira NVV, Zamboni CQ, Jakabi M, Anraku TY. Sardinhas inteiras, salgadas e prensadas: condições hogiênico-sanitárias, estado de conservação e valor nutritivo. Rev Inst Adolfo Lutz. 1986; 46(1/2): 111-6.
174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.
278 - Hiane PA, Ramos MIL, Ramos-Filho MM, Barros GEG. Teores de minerais em alguns frutos do estado de Mato Grosso do Sul. Boletim CEPPA. 1992; 10(2): 208-14.
385 - Rogez H, Buchant R, Mignolet E, et al. Chemichal composition of the pulp three typical Amazonian fruits: araça-boi (Eugenia stipitata), bacuri (Platonia Insignis) and cupuaçu (Theobroma grandiflorum). Eur Food Res Technol. 2004; 218: 380-4.
1480 - Naozuka J, Vieira EC, Nascimento AN, Oliveira PV. Elemental analysis of nuts and seeds by axially viewed ICP-OES. Food Chem. 2010; 124: 1667-72.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1792 - Aguiar, JPL. Tabela de Composição de Alimentos da Amazônia. Manaus: Editora INPA. 2019.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).