Code: BRC0292C
Description: Brazilian fruit, Camu-camu, raw, BrazilMyrciaria dubia << Camu-camu, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 127 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 30 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 92,2 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 6,91 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 6,34 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,45 | - | - | - | 1 | 1792 | Calculado |
Lipids | g | 0,20 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Fiber | g | 0,57 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,28 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 8,40 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Iron | mg | 0,50 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Sodium | mg | 0,33 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Magnesium | mg | 2,60 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Phosphor | mg | 0,06 | - | - | - | - | 38,278,385,1480,1681 | Atribuído |
Potassium | mg | 144 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Manganese | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Zinc | mg | 0,20 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Copper | mg | 0,02 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,40 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Thiamine | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | - | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
Folate | mcg | 5,29 | - | - | - | - | 1681,1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
38 - Silveira NVV, Zamboni CQ, Jakabi M, Anraku TY. Sardinhas inteiras, salgadas e prensadas: condições hogiênico-sanitárias, estado de conservação e valor nutritivo. Rev Inst Adolfo Lutz. 1986; 46(1/2): 111-6.174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.
278 - Hiane PA, Ramos MIL, Ramos-Filho MM, Barros GEG. Teores de minerais em alguns frutos do estado de Mato Grosso do Sul. Boletim CEPPA. 1992; 10(2): 208-14.
385 - Rogez H, Buchant R, Mignolet E, et al. Chemichal composition of the pulp three typical Amazonian fruits: araça-boi (Eugenia stipitata), bacuri (Platonia Insignis) and cupuaçu (Theobroma grandiflorum). Eur Food Res Technol. 2004; 218: 380-4.
1480 - Naozuka J, Vieira EC, Nascimento AN, Oliveira PV. Elemental analysis of nuts and seeds by axially viewed ICP-OES. Food Chem. 2010; 124: 1667-72.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1792 - Aguiar, JPL. Tabela de Composição de Alimentos da Amazônia. Manaus: Editora INPA. 2019.
