Code: BRC0294C
Description: Brazilian fruit, Cubiu (Maná-cubiu), raw, BrazilSolanum sessiliflorum << Cubiu (Maná-cubiu), in natura, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 130 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 31 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 90,6 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 7,23 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 3,63 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 0,72 | - | - | - | 1 | 1792 | Calculado | 
| Lipids | g | 0,75 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Fiber | g | 3,60 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 0,67 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,21 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,15 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | - | 174,385,1681 | Atribuído | 
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Calcium | mg | 12,5 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Iron | mg | 0,42 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Sodium | mg | 0,13 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 12,1 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 0,00 | - | - | - | - | 278,385,1480,1681 | Atribuído | 
| Potassium | mg | 356 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Manganese | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Zinc | mg | tr | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Thiamine | mg | 0,07 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Riboflavin | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Niacin | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 10,4 | - | - | - | - | 1681,1746 | Atribuído | 
| Folate | mcg | 6,33 | - | - | - | - | 1681,1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 0,72 | - | - | - | 1 | 1792 | Analítico | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
Data source:
174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.278 - Hiane PA, Ramos MIL, Ramos-Filho MM, Barros GEG. Teores de minerais em alguns frutos do estado de Mato Grosso do Sul. Boletim CEPPA. 1992; 10(2): 208-14.
385 - Rogez H, Buchant R, Mignolet E, et al. Chemichal composition of the pulp three typical Amazonian fruits: araça-boi (Eugenia stipitata), bacuri (Platonia Insignis) and cupuaçu (Theobroma grandiflorum). Eur Food Res Technol. 2004; 218: 380-4.
1480 - Naozuka J, Vieira EC, Nascimento AN, Oliveira PV. Elemental analysis of nuts and seeds by axially viewed ICP-OES. Food Chem. 2010; 124: 1667-72.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1746 - Cardoso PC, Tomazini APB, Stringheta PC, et al. Vitamin C and carotenoids in organic and conventional fruits grown in Brazil. Food Chem. 2011; 126: 411-6.
1792 - Aguiar, JPL. Tabela de Composição de Alimentos da Amazônia. Manaus: Editora INPA. 2019.