Code: BRC0491E
Description: Fish, freshwater, Stingray, fillet, raw (average of 7 samples), BrazilParatrygon eiereba e Potamotrygon motoro << Peixe, água doce, Arraia (Raia), filé, cru (média de 7 amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ303-----Calculado
Energykcal71-----Calculado
Moistureg81,02,1878,183,871798,1813Analítico
Total carbohydratesg0,31-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg16,82,3014,720,371798,1813Calculado
Lipidsg0,500,150,280,6971798,1813Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,771,530,685,1171798,1813Analítico
Cholesterolmg8,01----1681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,21----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,17----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Atribuído
Calciummg146----1681Analítico
Ironmg0,35----1681Analítico
Sodiummg39,3----1681Analítico
Magnesiummg22,2----1681Analítico
Phosphormg201----1681Analítico
Potassiummg240----1681Analítico
Manganesemg0,07----1681Analítico
Zincmg0,83----146,1681Atribuído
Coppermg0,04----1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg0,42----1681Analítico
Vitamin Amcg0,42----1681Analítico
Vitamin Dmcg0,57----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,04----1681Analítico
Riboflavinmg0,05----1681Analítico
Niacinmg2,12----1681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,09----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing16,72,3014,720,371798,1813Analítico

Data source:

146 - Rocha YR, Aguiar JPL, Marinho HA, Shrimpton R. Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia. Acta Amaz. 1982; 12(4): 787-94.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1798 - Batista WS. Caracterização tecnológica e perfil de ácidos graxos em Arraias de água doce. [dissertação]. Manaus: Universidade Federal do Amazonas, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2008. 62 p.
1813 - Kirchheim PD, Sanches EA, Neumann G, et al. Relações morfométricas, rendimento e composição centesimal de cortes de carne de arraias capturadas no reservatórios de Itaipu. Arq Ciênc Vet Zool UNIPAR. 2013; 16(1): 35-40.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).