Code: BRC0655F
Description: Meat, beef, dried, raw, BrazilBos taurus << Carne, seca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 1273 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 307 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 39,6 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 19,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 25,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | 1 | 421 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 15,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 91,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 8,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 7,50 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,30 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,66 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 14,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,33 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 4439 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 12,2 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 100 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 190 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 3,65 | - | - | - | 1 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 8,48 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,49 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 2,83 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,79 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Folate | mcg | 106 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 19,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Data source:
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
