Code: BRC0655F
Description: Meat, beef, dried, raw, BrazilBos taurus << Carne, seca, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1273-----Calculado
Energykcal307-----Calculado
Moistureg39,6---11681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg19,7---11681Calculado
Lipidsg25,4---11681Analítico
Fiberg0,00---1421Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg15,3---11681Analítico
Cholesterolmg91,5---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg8,70---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg7,50---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,30---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,66---11681Analítico
Calciummg14,1---11681Analítico
Ironmg1,33---11681Analítico
Sodiummg4439---11681Analítico
Magnesiummg12,2---11681Analítico
Phosphormg100---11681Analítico
Potassiummg190---11681Analítico
Zincmg3,65---11681,1747Analítico
Coppermgtr----1681Analítico
Seleniummcg8,48----1742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1681Analítico
Vitamin Amcgtr----1681Analítico
Vitamin Dmcg0,30----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,49----1742Atribuído
Thiaminemgtr----1681Analítico
Riboflavinmg0,07---11681Analítico
Niacinmg2,83---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,79----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg106----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,7---11681Analítico

Data source:

421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

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