Code: BRC0698B
Description: Mushroom, white, raw, BrazilAgaricus bisporus << Cogumelo, champignon, Paris, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 114 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 27 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 92,0 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 481 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 3,22 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,88 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Lipids | g | 0,40 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Fiber | g | 1,61 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,91 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,19 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Calcium | mg | 16,1 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Iron | mg | 2,57 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Sodium | mg | 27,7 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Magnesium | mg | 79,6 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Phosphor | mg | 999 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Potassium | mg | 3675 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Manganese | mg | 4,10 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Zinc | mg | 4,98 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Copper | mg | 2,25 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Selenium | mcg | 9,79 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,24 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Niacin | mg | 14,4 | - | - | - | 1 | 1772 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,11 | - | - | - | 1 | 1772 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 2,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 17,9 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 1,87 | - | - | - | - | 1772 | Atribuído |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/1772 - Pauli PA. Avaliação da composição química, compostos bioativos e atividade antioxidante em cogumelos comestíveis [dissertação]. Araraquara: Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2010. 73 p.