Code: BRC0700B
Description: Mushroom, oyster, raw, BrazilPleurotus ostreatus << Cogumelo, Shimeji (ostra), cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ131-----Calculado
Energykcal31-----Calculado
Moistureg89,7---11772Analítico
Total carbohydratesg6,61-----Calculado
Available carbohydratesg2,37-----Calculado
Proteinsg2,57---11772Calculado
Lipidsg0,35---11772Analítico
Fiberg4,24---11772Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,77---11772Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,05----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,11----1742Analítico
Trans fatty acidsg0,00----1742Analítico
Calciummg7,45---11772Analítico
Ironmg9,63---11772Analítico
Sodiummg5,69---11772Analítico
Magnesiummg132---11772Analítico
Phosphormg1095---11772Analítico
Potassiummg3171---11772Analítico
Zincmg8,70---11772Analítico
Coppermg1,76---11772Analítico
Seleniummcg2,48----1742Atribuído
Vitamin Amcg49,8----1742Atribuído
Vitamin Amcg24,9----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,60----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,00----1742Atribuído
Thiaminemg0,05---11772Analítico
Riboflavinmg0,04---11772Analítico
Niacinmg3,30---11772Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,01---11772Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg36,2----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing2,55----1772Atribuído
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1772 - Pauli PA. Avaliação da composição química, compostos bioativos e atividade antioxidante em cogumelos comestíveis [dissertação]. Araraquara: Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2010. 73 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).